Utvik om Zack: ''En otrolig spänning''

08 July 14

"Man ska läsa väldigt många kriminalböcker på sommaren" säger Magnus Utvik i Gomorron Sverige idag och tipsar om Zack (10 minuter in i klippet):

”Zack är väldigt driven, en duktig polis. Men han har ett problem, han lever ett skuggliv. Han är på rätt sida om lagen enda dagen och på natten utnyttjar han droger och befinner sig på olika svartklubbar. Och det ger ju en otrolig spänning i boken.”

”Kallentoft är ju en väldigt driven berättare …. Han har någonting som man måste ha, han har ju alltid en bra story. Han har personer som är väldigt psykiskt djupa, som är intressanta. Malin Fors är ju den poliskaraktären i svenska deckarfloden som jag mest av allt skulle vilja sitta och ta en öl med. Jag skulle nästan vara lite rädd för henne men hon är ju otroligt spännande."

”Zack är ju också en väldigt spännande kille. Han kommer från ganska påvra förhållanden, han befinner sig på båda sidor lagen, och han är ung och framåt. Det ger ju ett otroligt driv. Och nästan alltid när Kallentoft skriver har han ju alltid ett bra språk, det är poetiskt, det är känsligt.”

Kommentarer (0)