Nya boken 'Se mig falla' utspelar sig i Palma

14 February 19

Den sjätte maj kommer en helt ny, helt fristående roman som jag jobbat på i många år, och som jag själv tycker är mitt mästerverk. Boken heter SE MIG FALLA och utspelar sig på Mallorca och främst i Palma.

När jag för fem år sedan flyttade till ön möttes jag av sol och stränder så klart, men också av en okänd, nattsvart baksida av droger, våld, prostitution och hämningslös korruption. Inom politiken, polisen och i princip samhällets alla institutioner.

Jag har alltid haft en svår dragning till människans och världens mörker och kände direkt att här fanns en unik, spännande historia att berätta, och att det var jag som nog kunde göra det.

Jag har bott mycket i Spanien. Jag kan det här landet inifrån, men jag har också främlingens fria blick. 

I boken låter jag Mallorcas mörka baksida bilda fond för en berättelse om oändlig kärlek. 

En tonårstjej, Emme, övertalar sin mamma och pappa om att hon ska få åka på examensresa till Magaluf med sina kompisar. Några dagar in på resan försvinner hon spårlöst efter en galen festkväll. 

Tre år senare är hon fortfarande borta. Föräldrarnas äktenskap har gått i kras. Ödelagt av sorg, skam, förebråelser och smärtsam längtan. Pappa Tim är kvar på Mallorca och letar efter sin Emme. Han har lovat henne att aldrig ge upp. 

Han letar och letar, till vansinnets gräns, och så en dag får han upp ett spår. 

Kan han hitta sin älskade dotter? Rädda henne? Sig själv? Föra sin familj samman igen? 

Tiden och kärleken korrumperar en människas själ, det är ofrånkomligt. Men tiden och kärleken är också det enda vi egentligen har. I SE MIG FALLA försöker jag skildra det omöjliga i att vara människa, hur det enda som till slut finns kvar är drömmen om att älska och bli älskad.

Jag tror och hoppas jag har lyckats skriva en roman som är väldigt spännande, väldigt gripande och som ger dig en förhöjd känsla av att vara vid liv, på det vis som bara riktigt god konst kan göra.


Kommentarer (0)