Vindsjälar ''den mest angelägna deckare som har kommit i höst''

04 December 13

Vindsjälar har fått sina första recensioner, den senaste på Gomorron Sverige i SVT i morse då Magnus Utvik utsåg boken till höstens mest angelägna deckare. Aftonbladet kallar den "välskrivet och engagerande" och Smålandsposten tycker att den är "en av Kallentofts bästa romaner".
   Här följer en samling citat.

”I den här boken handlar det om något som verkligen påverkar oss alla, det handlar om vanvård inom vården och riskkapitalister ... Han är väldigt stark i att han kan skildra alla viktiga personer i boken, deras röster kommer fram, vilket gör att ingen blir riktigt ond, ingen blir riktigt god ... En fyra till Mons Kallentoft. Det är är faktiskt den mest angelägna deckare som har kommit i höst.”
Magnus Utvik i Gomorron Sverige, SvT

”Kriminalromaner återspeglar ofta samhällets utveckling. De ställer frågor om vad som händer och varför. ... Den nerviga, fascinerande Malin Fors och hennes kollegor sätter upp såväl riskkapitalister som vårdpersonal och anhöriga på listan över misstänkta till dådet. Välskrivet och engagerande.
Aftonbladet

”Kallentoft är suverän på att fånga slitningen mellan hennes inre och yttre liv, mellan viljan att göra gott och den nerviga oförmågan. Språket är rent och laddat, ett finsmakarspråk där varje stavelse ligger perfektionistiskt rätt. När det fungerar som bäst skapas en spänning mellan de slipade orden och desperationen som dunkar i undertexten.”
Göteborgs-Posten

”Han tillhör de verkligt välskrivande bland de svenska deckarförfattarna och Malin Fors är en komplex centralfigur omgiven av intressanta birollsinnehavare. Vindsjälar är därtill en av Kallentofts bästa romaner. Trots att ledtrådarna finns där, snyggt utportionerade, dröjer det i det längsta innan det blir uppenbart - så väl för läsaren som för Malin Fors - vem som tagit livet av mannen och vilket det egentliga mordmotivet är. En lyckad deckare där spänningen upprätthålls hela vägen således.”
Smålandsposten

”Vad blir konsekvensen av välfärdens privatisering? Ond bråd död, om man ska tro Mons Kallentoft. ... Med ett vackert och effektivt språk skildrar Kallentoft vardagstragedier som är en direkt konsekvens av vårt sönderfallande välfärdssamhälle. Det är stringent och genomarbetat hela vägen. ... Kallentoft vill visa att det här inte är någon fantasi. Det pågår just nu. Vad gör vi åt det?”
Borås Tidning

”Mons Kallentoft [är] tillbaka i Malin Fors Linköping, tillbaka i ett språk där den fasansfulla verkligheten balanseras väl med poesin i hans språk. ... Som vanligt skriver Mons Kallentoft med intensitet och nerv och med en närhet till sina karaktärer som är både integritetskränkande och kärleksfull.”
Ystads Allehanda

”Vindsjälar är lite annorlunda jämfört med Mons Kallentofts tidigare böcker i de två serierna om Malin Fors. Dels är den lite tunnare till omfånget, storyn är mer koncentrerad, dels är den lite mer nedtonad. ... trots att Vindsjälar består av 286 sidor kritik mot hur det ser ut i vården i dag blir det aldrig politisk pamflett av den.”
Östgöta Correspondenten

”Kallentoft är bra på att skapa trovärdiga karaktärer som jag gärna följer, däri ligger en av hans styrkor. Språket är en annan.”
Folkbladet

Vindsjälar och Det stora matslaget

20 October 13


Den 1 november kommer Vindsjälar ut i butikerna, och nästa vecka kommer jag prata om den i olika sammanhang. Redan nu kan ni läsa en intervju med mig i Smålandsposten där jag berättar om Vindsjälar.

Tisdagen den 22/10 19:00 träffar ni mig på Bokens dag i Växjö.
Onsdagen den 23/10 berättar jag om Vindsjälar i Malous Bokklubb på TV4.
Lördagen den 26/10 träffar ni mig på Bokens dag i Malmö.

Som grädde på moset kan ni se mig som en av tre jurymedlemmar i Det Stora Matslaget som börjar på SVT1 på tisdag klockan 20:00. I det första programmet är det Björn Ranelid och Sandra Dahlbäck som tävlar om att laga Sveriges bästa maträtt.

Malin Fors Autumn releases

17 October 13


Water Angels has now reached Netherlands, Polen and Norway.
   But that is not all. Summertime Death can now be found in Hungarian as well as Japanese, and Autum Killing will soon be out in Korean, Russian, Brasilian Portuguese and Turkish.
   In November Malin Fors is seizeing a new language when Midwinter Sacrifice is released in Hebrew.
   Finally, 1st of November there will be a brand new crime for Malin Fors, when Wind souls hits the Swedish stores.


Arzak on Swedish television

11 October 13


Yesterday there was a wonderful program on Swedish television SVT about my dear friends Elena and Juan Mari Arzak, chefs and owner of three star restaurant Arzak in San Sebastian, Spain. The tv-show is part of a series where Swedish chef Niklas Ekstedt visit top restaurants around the world.

   Follow the links to watch the show on SVTPlay and to read the story I wrote about the Arzak in 2008. Both are in Swedish and Spanish.


Read more about Arzak in Food Junkie, my latest book that is now out in paperback.


Vindsjälar på bokmässan i Göteborg

25 September 13


På bokmässan i Göteborg i helgen kommer jag presentera min nästa bok Vindsjälar, som släpps den 1:a november. Jag kommer också att prata om de tidigare böckerna i Malin Fors-serien, samt om Food Junkie som kom ut i januari.

   Så här ser mitt program ut:

Food Junkie
fredag 27 september 2013, kl. 11:00
Samtal om Food Junkie med Nina Solomin från Tidningen Vi.


Vindsjälar
lördag 28 september 2013, kl. 12:00
Jag berättar Vindsjälar och de andra böckerna i Malin Fors-serien. Signering.

Signering

lördag 28 september 2013, kl. 13:00
Samtal och signering


Äter gör man ändå dör man
lördag 28 september 2013, kl. 14:30

Jag berättar om min senaste bok Food Junkie


Signering
söndag 29 september 2013, kl. 12:00
Samtal och signering