På Aftonbladets boksidor och i Lundströms Bokradio

15 January 13

"Mat är en besatthet, absolut. Jag har älskat krogmiljön sedan jag flyttade till Stockholm som 20-åring. Att äta något som duktiga krögare skapat och låta tiden försvinna ... Det kan göra mig helt lycklig."

I lördagens Aftonbladet intervjuades jag om Food Junkie på tidningens boksidor. Läs intervjun här.

Samma dag sändes Lundströms Bokradio där jag medverkade. Lyssna på programmet här.

Och så gästbloggade jag på adlibrisbloggen. Läs den här.

"Några dagar kvar till recensionsdatum för Food Junkie.
   Jag brukar aldrig vara nervös för hur det jag skriver ska tas emot, men denna gång är det annorlunda.
   Boken är personlig, åt alla håll. Betyder mycket för mig, och vem vet vilken ilska mitt utlevande kan väcka."


Jag äter och skriver mig hem

12 January 13


Den här intervjun gjordes av en duktig journalist på TT och går att läsa på flera tidningars nätsajter idag. 


"Mons Kallentoft gör krogen till sitt tempel. Å ena sidan skildrar han lyckan, hur tiden upphävs tillsammans med frun och barnen på en gourmetrestaurang i Japan, å andra sidan hur en 30-årig jakt efter nya kickar nära nog tog hans liv. Bokens paradox är just kopplingen mellan det som han fortfarande ser som sina bästa och mest magiska ögonblick, mellan det ljusa restaurangrummet och det allra vidrigaste mörka, moderns tonårsrum.

Svårsmält eller ett obegripligt samband? För egen del ser han både ätandet och resandet som ett sökande efter sanning.

– Är det en flykt? Både och. Men för min fru och mig har det också varit en rörelse till något, till en insikt eller till ett förlikande. "Okej, så var det, så här blev det. De här människorna blev vi och det är okej."

– Och som jag försöker skildra i det sista kapitlet från Tokyo, ingen blir någonsin hel men ingen är heller helt trasig. Det går att andas ut och det går att leva. Det går att känna sig fri på något sätt."

Food Junkie i butikerna

10 January 13

Nu finns Food Junkie ute i butikerna. Den här bilden togs utanför Akademibokhandelns skyltfönster häromdagen. Den här veckan har jag gjort intervjuer för tidningar, radio och teve. Bland annat hade jag ett långt och bra samtal med Marianne Rundström på Gomorron Sverige. Se det här.

Lansering av Food Junkie

19 December 12


Bråda dagar inför lanseringen av Food Junkie i början av januari. I går fotograferades jag på Rolfs Kök av norska Dagens Näringslivs weekendbilaga D2, det blev fina bilder. I måndags besökte jag P1 i Östersund för att spela in ett avsnitt av Meny tillsammans med programledaren Fia Gulliksson. Fotot här bredvid är taget därifrån av Tina Stafrén. Och idag på morgonen rekommenderade jag böcker i TV4 Nyhetsmorgon tillsammans med Camilla Grebe. Se klippet nedan.

Boksignering inför julhelgen

10 December 12


Om du vill ha min senaste bok Vattenänglar signerad inför jul kan du bege dig antingen till NK i Stockholm eller till Ica eller Bokmedia i Linköping.

   På söndag 16 december signerar jag klockan 12.00 - 13.00 på Ica Maxi, och klockan 14.00 - 15.00 på Bokmedia i Linköping.

   På fredag 21 december klockan 12.15 - 13.15 signerar jag i ljusgården på NK.

   Väl mött!


(Obs att jag skrev fel datum tidigare här på bloggen)