Bokmässan 2012 - hektiska trevliga dagar

04 October 12


Bokmässan 2012 är över. Vilka möten, vilka middagar, vilket barhäng! Det blev många trevliga samtal med både läsare, kollegor och förlagsfolk.
    Men även dagarna efter var hektiska. I måndags presenterade jag mina favoritböcker från bokmässan i TV4 Nyhetsmorgon, i tisdags fotograferades jag för Filter inför en intervju kring min kommande bok Food Junkie, och i onsdags spelade jag in ett program av P1:s Bokcirkeln tillsammans med Maj-Gull Axelsson.
   Känns skönt att få komma igång med skrivandet igen.

Mitt program på bokmässan i Göteborg

23 September 12


Här är mitt program på bokmässan i Göteborg nästa vecka:

Torsdag 18.00. Books &Dreams: Scensamtal tillsammans med bland andra Karolina Ramqvist, Tommy Körberg, Malin Berghagen och Andreas Lunstedt. Biograf Draken.

Torsdag 15.30. Intervju. Dagens Bok.

Fredag 15.00. Signering. Adlibris monter B01:21.

Fredag 16.00. Scensamtal med Arne Dahl och Micael Dahlén: Mördare - på riktigt och i litteraturen. Fredagsscenen, F-hallen, plan 2.

Fredag 17.30. Intervju. Bonniers monter B02:02.

Lördag 12.15. Signering. Adlibris monter B01:21.

Lördag 13.00. Samtal om Vattenänglar. Svenska Dagbladets monter B02:39.

Lördag 14.30. Seminarium: Samtal om Vattenänglar. J1.

Lördag 16.30. Signering. Bonniers monter B02:02.


''Malin Fors står alltid på de svagas sida''

18 September 12


Idag recenseras Vattenänglar i Litteraturmagazinet. Här är ett utdrag:

"Malins liv blir mer komplicerat än vad som är riktigt hälsosamt för henne och det krävs både tur, skicklighet och instinkter för att lösa bokens brott, som i vanlig stil är både mångbottnat och väcker läsarens äckel och frustration. Men det gör faktiskt ingenting, det känns till och med bra, för det är gjort på ett sådant sätt att jag glatt följer med på resan, utan vidare betänkligheter.

Malin är egentligen både sur och jävlig, och jag är inte alls säker på att jag skulle gilla henne i verkligheten, men att läsa om är hon guld värd. När många människor skulle sjunka ner på sina knän och smälta till våta fläckar av sorg och frustration så blir hon vansinnigt arg, ganska aggressiv och beväpnar sig med det som finns till hands för att rena sig själv.

Det är underbart med en karaktär som faktiskt får det att gå ihop på ett bra sätt och som för det mesta inte tar skit från någon, men som samtidigt aldrig glömmer de som är svagare i samhället, utan att det för den skulle känns påtvingat och krångligt. En ovan, men trevlig känsla."

Läs hela recensionen här:

The Fifth Season in Polish

10 September 12


The Fifth Season is now released in Poland, where they call it Piata poru roku. Here is a great review in Kultura Dziennikwschodni:

"I do not exaggerate when I say that this is one of the most interesting Scandinavian crime fiction I have ever read. And by far the best novel by Kallentoft. The original, economical, "cold" form contrasts well with the strong, hot content filled with powerful emotions: fear, disgust, anger.
   I highly recommend it."

Gefle Dagblad: "Skickligt, Kallentoft"

03 September 12


Idag kom en fin recension av Vattenänglar i Gefle Dagblad:


"Det är nästan omöjligt att låta bli att fortsätta läsa ”Vattenänglar” för fortfarande hör Kallentoft språkligt sett till det bästa vi har i landet."