3 X Malin Fors

29 March 19

Lately 3 new MALIN FORS crimes has been translated: Executioner's Kiss into Polish, Devil's Scent into Czech and Earth Storm into Icelandic. MOLDROK, which is the titel of Earth Storm, is now nr 4 on the top selling list in Iceland.

Nya boken 'Se mig falla' utspelar sig i Palma

14 February 19

Den sjätte maj kommer en helt ny, helt fristående roman som jag jobbat på i många år, och som jag själv tycker är mitt mästerverk. Boken heter SE MIG FALLA och utspelar sig på Mallorca och främst i Palma.

När jag för fem år sedan flyttade till ön möttes jag av sol och stränder så klart, men också av en okänd, nattsvart baksida av droger, våld, prostitution och hämningslös korruption. Inom politiken, polisen och i princip samhällets alla institutioner.

Jag har alltid haft en svår dragning till människans och världens mörker och kände direkt att här fanns en unik, spännande historia att berätta, och att det var jag som nog kunde göra det.

Jag har bott mycket i Spanien. Jag kan det här landet inifrån, men jag har också främlingens fria blick. 

I boken låter jag Mallorcas mörka baksida bilda fond för en berättelse om oändlig kärlek. 

En tonårstjej, Emme, övertalar sin mamma och pappa om att hon ska få åka på examensresa till Magaluf med sina kompisar. Några dagar in på resan försvinner hon spårlöst efter en galen festkväll. 

Tre år senare är hon fortfarande borta. Föräldrarnas äktenskap har gått i kras. Ödelagt av sorg, skam, förebråelser och smärtsam längtan. Pappa Tim är kvar på Mallorca och letar efter sin Emme. Han har lovat henne att aldrig ge upp. 

Han letar och letar, till vansinnets gräns, och så en dag får han upp ett spår. 

Kan han hitta sin älskade dotter? Rädda henne? Sig själv? Föra sin familj samman igen? 

Tiden och kärleken korrumperar en människas själ, det är ofrånkomligt. Men tiden och kärleken är också det enda vi egentligen har. I SE MIG FALLA försöker jag skildra det omöjliga i att vara människa, hur det enda som till slut finns kvar är drömmen om att älska och bli älskad.

Jag tror och hoppas jag har lyckats skriva en roman som är väldigt spännande, väldigt gripande och som ger dig en förhöjd känsla av att vara vid liv, på det vis som bara riktigt god konst kan göra.


First to receive 4 Golden Books

24 January 19

I am the first writer at publisher Forum to receive 4 golden books since the start of the Golden Book Gala in 2015, meaning they all sold more than 100 000 copies each in Sweden. All thanks to you!

''En oförutsägbar och ovanligt fängslande berättelse'' – Smålandsposten

20 November 18

Himmelskriket kom ut för en månad sedan och har fått en rad med fina recensioner: 


”Inledningen med mamman som verkar ha glömt sitt lilla barn i en stekhet bil är suveränt otäck." – Upsala Nya Tidning


”Mons Kallentofts berättelser om Malin Fors, hennes tillkortakommanden på det privata planet med alkoholen och männen, men framgångar på det professionella är bland den bästa spänningsläsningen på svenska i dag. – Östra Småland


”Här finns besattheten av likes och bekräftelse, men också känslan av att passera en gräns.” – GöteborgsPosten


"Som alltid är Kallentoft en skicklig skildrare av miljöer och stämningar, och denna gång har han dessutom skapat en oförutsägbar och ovanligt fängslande berättelse där inget är vad det vid en första anblick verkar." – Smålandsposten


”Det är nervkittlande rakt igenom och många överraskningar finns inbyggda i intrigen. Mons Kallentofts språk har alltid varit precist, men ändå målande.” – Dast Magazine


"Kallentoft har en förmåga att balansera texten mellan polisutredning och Malins inte helt okomplicerade privatliv utan att något tar över. Jag läser lika mycket för att få upplösningen som för att se hur det ska går för en av mina favoritpoliser." – GöteborgsPosten


”Kallentoft utgår ifrån det enkla och behåller på det sättet trovärdigheten." – Ljudboksbloggen


"Så intensivt spännande och tillsammans med det febrigt poetiska språket är det omöjligt att inte ta ett kapitel till ... man kan bara inte lämnas oberörd." – Olivias deckarhylla


”Det blir liksom aldrig tråkigt och tempot som börjar högt blir bara högre och högre. Vill man ha en lätt, snabb och spännande bok bör man definitivt läsa den här! – Deckartips


”Den väcker verkligen många känslor och tar upp ämnen som diskuteras i princip dagligen, t ex utbrändhet och inte minst näthat och sociala mediers betydelse.” – Boksnacket


”En solklar blid över hur mina favoritdeckare ska vara. Känslomässiga, drama, action, kärlek, våld, omvårdnad och så mycket mer." – Rosenknopp


”Den var helt omöjlig att lägga ned förrän den var slut. Sånt driv älskar jag!” – Villivonkans blogg


"Välskriven och spännande ... Rekommenderas absolut." – Bims blogg


Himmelskriket: ''nervkittlande rakt igenom''

29 October 18

Två recensioner har hunnit ramla in för min nya Malin Fors-deckare HIMMELSKRIKET, en i Östra Småland och en i DAST Magazine: 


"Jag har skrivit det förr. Mons Kallentofts berättelser om Malin Fors, hennes tillkortakommanden på det privata planet med alkoholen och männen, men framgångar på det professionella är bland den bästa spänningsläsningen på svenska i dag.”

Rolf Asmundsson, Östra Småland


"Författaren är skicklig på att konstruera en spännande historia. Det är nervkittlande rakt igenom och många överraskningar finns inbyggda i intrigen. Mons Kallentofts språk har alltid varit precist, men ändå målande."

Nisse Scherman, Dast Magazine


Samtidigt har tre nya översättningar i Herkulesserien kommit ut: HEROINA på polska, BAMBI på franska och BAMBI / DAS BLUT DER HIRSCHE på tyska.