När kommer nästa bok? När blir böckerna film?

20 November 11


Jag har varit dålig på att svara på läsarkommentarer här på Blogg Noir och tänkte passa på att ändra på det. Först och främst vill jag tacka för allt fint beröm! Jag hoppas förstås kunna beröra med mina böcker och era kommentarer visar på att jag lyckats med det.

Så till mina svar:

Annika Berglund och Fia: Jag har just skrivit igenom manuset till den kommande boken om Malin Fors och just nu ligger den för genomläsning hos min nya förläggare på Forum. Den beräknas komma ut i september 2012. Titeln, liksom temat på de följande fyra böckerna, håller jag ännu hemlig.

Helen och Helena: Jag och min agent har förhandlat en tid med filmbolag. Vi har fått många erbjudanden här i Sverige, men just nu lutar det åt att vi väljer att samarbeta med ett amerikanskt filmbolag. Fortsättning följer!

Niklas: Visst gillade jag inslaget i svt om dina bokomslag, det är tydligt att arbetet det ger resultat!

Enligt O: Ja, för mig har drömmen att kunna jobba på olika platser runt om i världen gått i uppfyllelse. Ko Lanta passar min familj bra tack vare värmen, stränderna, alla vänliga människor och de svenska skolorna.

Interview with a three star italian chef

16 November 11

My gratulations to Osteria Francescana and chef Massimo Bottura who gained his third Michelin star today. My swedish followers can read my article about the italian restaurant here, where I interview Mr Bottura for swedish magazine Gourmet.

"Jag klev upp halv fyra i Stockholm tidigare samma dag bara för att hinna fram till lunch och nu är förväntan stor. Är det sant som ryktet säger? Att Massimo verkligen är en nydanare av det italienska köket, och då i synnerhet av Emilia-Romagnas regionala? Att han representerar något annat än den stockkonservatims som präglat italiensk gastronomi? Eller har vi att göra med ett fall av kejsarens nya kläder?
   ”Låt mig servera några rätter som visar på traditionen här i Emilia”, säger Massimo när vi tagit plats vid bordet.
   Jag låter honom förstå att vi kan traditionen. Att vi istället vill prova hans mest avantgardistiska rätter, att det är för dessa vi kommit.
   Massimo ser orolig ut, sedan försvinner han från bordet. När han kommer tillbaka är han klädd i vit kockjacka. ”Jag förstår vad ni är ute efter ”, säger han till oss, och sedan läser han en lång meny från en papperslapp. Och med det börjar hedonismen. De åtta rätter som i snabb takt sedan anländer på bordet är det mest samtida och utmanande för såväl tanken som gommen jag någonsin ätit i Italien." 

To Paris and Caen

10 November 11

France is one of the countries outside Sweden where I have most of my readers, and I look forward to meet some of them at Festivals les Boréales in Caen next week. The 18 of November I will perform at bibliothèque d’Hérouville Saint-Clair. Though I will begin my trip to France with a few days in Paris for promotion, so altogether I will get a few days next week of enjoying myself in two great french citys.

Mina mest trogna läsare utanför Sverige har jag i Frankrike. Därför ser jag särskilt mycket fram emot att träffa några av dem på at Festivals les Boreales i Caen nästa vecka. Den 18 november kommer jag att framträda på bibliothèque d’Hérouville Saint-Clair. Jag kommer inleda min resa med några dagar i Paris för lite PR-jobb, så sammantaget får jag några sköna dagar nästa vecka då jag kan njuta av de två franska städerna. Åtminstone kommer det vara varmare där än i Stockholm...


Due to a bad illness I had to cancel my attendance at the festival in Caen. I apology to all my french readers!

Now in the UK

28 October 11


Finally Midwinter Sacrifice is published in the UK, available in an english translation.
   It is published by the great publishing house Hodder and I am both proud and exited.
   I am hoping for the best and tonight I am going to celebrate by getting really drunk on champagne and martinis and red wine and...
  


Nu är äntligen Midvinterblod utgiven på engelska. Jag är stolt som en tupp. Förlaget är Hodder och jag har samma personliga förläggare som David Nichols, Stephen King och John Le Carré.
   Jag bockar ödmjukt mot andra sidan kanalen, och lyfter ett bräddfyllt glas med ljummen Guiness mot skyn.
   Nej, det får bli en martini.

Mina bokomslag på Svt

05 September 11

På SVTplay avslöjar formgivaren Niklas Lindblad vilka personerna är som figurerar på Malin Fors-böckernas omslag. Det gör han i ett intressant avsnitt av programmet Sverige! där han visar och berättar hur han tänker ut och tar fram omslagen, som fotograferas av hans fru Eva Lindblad.

Se inslaget här! (visas först i programmet)