Marbella Club igen

06 August 11


Morgon på Marbella Club.
    Sitter ensam på terrassen, dricker kaffe, skriver detta.
    Bouganvilla, cypresser, en gryende klar himmel med vita penseldrag och suset från bilarna på Golden Mile som blandas med ystert fågelkvitter.
    Jag är här för att skriva förord till boken Marbella Club, mitt andraverk, som ska ges ut igen på pocket lagom till jul.
    Det är nästan tio år sedan boken först kom.
    Vad betyder den idag?
    Vad drog mig hit till denna plats?
    Rika människors trötta misstänksamma vattniga blickar. Positioner att försvara, förmögenheter att skydda.

Så rullar jag ner till Medelhavet, våg på våg smeker in över stranden, glasklirr, champagneflaskors pysade, ishinkars kluckande och tusen och åter tusen blommors blommande.
    Världen sover och är vaken på samma gång.
    Jag hoppas att jag blivit mer förlåtande med åren. Världen har trots allt varit mycket god mot mig, de mina.

''Det hela är inte bara fiktion och overklighet''

17 July 11


Har lagt upp klipp ur två nya recensioner för Den femte årstiden här på hemsidan. Therese Bergman avslutar sin recension i Tidningen Kulturen så här:

"Det vi kallar samhälle är faktiskt inte så långt bort från fiktionen, utan det känns hela boken igenom att mycket av den brutalitet som utspelar sig i romanen faktiskt finns och lever mitt ibland oss i verkliga livet. Det hela är inte bara fiktion och overklighet - kanske är det just det som gör hela handlingen så avskräckande? Att vi faktiskt lever i en värld där våld mot kvinnor och brutala övergrepp ständigt pågår."

Läs hela recensionen här

Läs fler recensionsklipp här


Köp Sommardöden med Aftonbladet

05 July 11


Från och med torsdag kan du köpa Sommardöden med Aftonbladet. Klicka på länken och läs mer!

Ur Aftonbladets artikel:

"Mons Kallentofts ”Sommardöden” är först ut i satsningen. Succén från 2008 har sålts i närmare en halv miljon exemplar och översatts till flera olika språk.
– En ung tjej hittas våldtagen i Linköpings största park och sedan rullas en historia upp därifrån. Den är tänkt att vara väldigt underhållande och passar perfekt till stranden eller hängmattan. Eller varför inte soffan om det regnar, säger Mons Kallentoft själv om boken.
– Det är en bra bok om man har semester och vill koppla av med lite skön underhållning."

Himla fin intervju i Aftonbladet

03 July 11


Igår fanns en stor intervju med mig i Aftonbladet. Himla fin var den!
   Klicka på länkarna och läs.

''Närmast mytologiska proportioner''

19 June 11


Recensionsdag för Den femte årstiden är passerad och boken har blivit omskriven i tidningar runt om i landet. Jag blev glad när jag slog upp Svenska Dagbladet i lördags morse och läste recensionen av Elise Karlsson. Här är ett utdrag, men läs gärna hela recensionen via länken nedan.


"Mons Kallentofts serie med årstidsdeckare borde rimligtvis ha tagit slut med den fjärde delen, ”Vårlik”, men jag är glad att den inte gjorde det. Att Kallentoft valt att utforska denna ”femte årstid”, där snö, tö, hagel och sommarvärme blandas. Något fungerar nämligen riktigt väl i den här femte boken. Här får vi veta mer om Maria Murvall, den gåtfulla kvinna vars öde Malin Fors länge intresserat sig för. Våldet och morden antar här också närmast mytologiska proportioner, de är som hämtade ur antikens historier."


Elise Karlsson, SvD