''Falco är en fullträff!''

14 June 18

Falco som släpptes i måndags har fått sina första recensioner, här är ett axplock: 

"Falco är en smart, välskriven och underhållande deckare som bjuder på högaktuellt tema med många oväntade vändningar."

"Helt omöjlig att lägga åt sidan och ibland tappar man andan helt av spänningen."

"Tidigare fans av serien lär inte bli besvikna... Boken är ett praktexempel på den nya typen av svensk polisthriller och den är en riktig bladvändare."

"Grundhandlingen i den här superspännande thrillern är högaktuell ... Så välskrivet och realistiskt att det gör ont."

"Den innehåller action, kärlek, droger, mord, blod, tortyr, sex, svek, och har ett otroligt högt tempo."

"Falco har precis allt en modern kriminalroman ska ha. Den är rapp, rå och helt oemotståndlig. ... Man slängs direkt in i en actionfylld handling och sedan är man fast, till sista sidan är läst .... Falco är en fullträff!"


Läs mer här!

ZACK, LEON, HEROINE, FALCO

07 May 18

Several translations of my MALIN FORS and ZACK series are released this spring. In April it was the Malin Fors crime FIRE HUNTERS in Czech. Tomorrow 8th of May is the release of ZACK in Portugal, and 31 this month LEON will be out in Germany where it's called In der Fängen des Löwen. 

   

In the beginning of June the fourth Zack crime HEROINE is to be released in Denmark. Finally the 12th of June my first co-writing with Anna Karolina - the brand new crime FALCO - will be released in Sweden. 

Releases this month: US, UK and Japan

08 January 18

January is a month of three exciting releases. First out is ZACK in JAPAN, which will be devided into two smaller books. Next country in line for ZACK is USA, the 23d of January. A couple of days later is the release of FIRE STORM / ELDJÄGARNA in UK, CANADA and AUSTRALIA. FIRE STORM is my 8th crime about police inspector Malin Fors at Linköping police department. 


Read more about the books here:

Ny partner in crime

08 December 17

Anna Karolina och jag intervjuas i BOKTUGG om ZACK:  

– Anna Karolina kommer att spetsa det redan framgångsrika konceptet med sin erfarenhet som före detta polis och förmågan att spinna oväntade intriger, säger Mons Kallentoft.

   Till Boktugg utvecklar han svaret vidare och lyfter fram hur en ny författarpartner ger serien förnyad energi och förlänar språket en ny ton. Kanske förändras också karaktären en aning för att revitalisera serien.

– Men inte mer än att de som redan gillar serien känner igen sig, säger Mons. Anna Karolina var ett givet val för det här samarbetet. Hon är väldigt driven, har en god erfarenhet från riktigt polisarbete och har både hjärta och hjärna. Hon är perfekt för Zack-serien.

''Den nya boken är en fullträff''

08 November 17

BÖDELSKYSSEN har fått många fina recensioner, här kommer några citat: 


"Mons Kallentoft är en gedigen spänningsförfattare, varje gång han kommer med en ny Malin Forsdeckare vet man att det blir svårt att inte hetsläsa. ...

Här möter vi inte den eftertänksamme Kallentoft, utan den riktigt hårdkokte. Det är hårt, det är rått, det är våldsamt. ...
Han är och förblir en skicklig spänningsförfattare, en av de skickligaste, som läsare sitter man aldrig säker i hans värld."
Åsa Christoffersson, Corren.se Norrköpings Tidningar Unt.se


"Inledningen på den här boken är så spännande att det kan vara det bästa Mons Kallentoft skrivit hittills. Jag sträckläser de första hundra sidorna andlöst. Med sin egen stil och sin egen ton skildrar författaren en förälders förtvivlan och desperation. Det är ett scenario som tar avstamp direkt i vår samtid.

...spännande, rappt och intensivt."

Johannas deckarhörna


"Författaren har som vanligt ett språk som skapar spänning och närvaro. Intrigen är väl uppbyggd och det skapar nervkittling av bästa märke. ...

Mons Kallentoft är en av våra flitigaste och samtidigt en av våra bästa och stabila polisthrillerförfattare. Kanske är han också lite bättre än vanligt i just denna bok."

Nisse Scherman, DAST Magazine


"Den nya boken är en fullträff. ...

Kallentoft har redan från den första Malin Fors-deckaren haft ett eget språk som skiljer sig från övriga svenska deckarförfattare, bland annat genom ett ovanligt rikt och originellt bildspråk parat med en hårdkokt korthuggenhet. ... Nu har han skrivit sig fram till en perfekt balans vilket gör det till en njutning att läsa. ...

Den här gången har Kallentoft också åstadkommit en intrig som fungerar väl och ... har med Bödelskyssen lyckats skapa en av sina allra bästa böcker." 

Crimegarden


"Våldet finns också i "Bödelskyssen" men balanserar exakt på gränsen för att inte bli alltför brutalt påträngande. Det gör därför "Bödelskyssen" till en av de allra bästa böckerna i serien om Linköpingspoliserna. ...

Han håller stilen. Det är helt enkelt spännande och bra sträckläsning."

Rolf Asmundsen, Östra Småland 


"Jag gillar att svaren inte kommer enkelt till mig som läsare, utan att jag själv ges en möjlighet att engagera mig och försöka lägga samman pusselbitarna. Det lite långsammare tempot bidrar till detta. Bödelskyssen är spännande på ett krypande, obehagligt sätt. En bok att sträckläsa, det gjorde jag."

Just nu, just här


Länkar till recensionerna hittar du här: