''Den nya boken är en fullträff''

08 November 17

BÖDELSKYSSEN har fått många fina recensioner, här kommer några citat: 


"Mons Kallentoft är en gedigen spänningsförfattare, varje gång han kommer med en ny Malin Forsdeckare vet man att det blir svårt att inte hetsläsa. ...

Här möter vi inte den eftertänksamme Kallentoft, utan den riktigt hårdkokte. Det är hårt, det är rått, det är våldsamt. ...
Han är och förblir en skicklig spänningsförfattare, en av de skickligaste, som läsare sitter man aldrig säker i hans värld."
Åsa Christoffersson, Corren.se Norrköpings Tidningar Unt.se


"Inledningen på den här boken är så spännande att det kan vara det bästa Mons Kallentoft skrivit hittills. Jag sträckläser de första hundra sidorna andlöst. Med sin egen stil och sin egen ton skildrar författaren en förälders förtvivlan och desperation. Det är ett scenario som tar avstamp direkt i vår samtid.

...spännande, rappt och intensivt."

Johannas deckarhörna


"Författaren har som vanligt ett språk som skapar spänning och närvaro. Intrigen är väl uppbyggd och det skapar nervkittling av bästa märke. ...

Mons Kallentoft är en av våra flitigaste och samtidigt en av våra bästa och stabila polisthrillerförfattare. Kanske är han också lite bättre än vanligt i just denna bok."

Nisse Scherman, DAST Magazine


"Den nya boken är en fullträff. ...

Kallentoft har redan från den första Malin Fors-deckaren haft ett eget språk som skiljer sig från övriga svenska deckarförfattare, bland annat genom ett ovanligt rikt och originellt bildspråk parat med en hårdkokt korthuggenhet. ... Nu har han skrivit sig fram till en perfekt balans vilket gör det till en njutning att läsa. ...

Den här gången har Kallentoft också åstadkommit en intrig som fungerar väl och ... har med Bödelskyssen lyckats skapa en av sina allra bästa böcker." 

Crimegarden


"Våldet finns också i "Bödelskyssen" men balanserar exakt på gränsen för att inte bli alltför brutalt påträngande. Det gör därför "Bödelskyssen" till en av de allra bästa böckerna i serien om Linköpingspoliserna. ...

Han håller stilen. Det är helt enkelt spännande och bra sträckläsning."

Rolf Asmundsen, Östra Småland 


"Jag gillar att svaren inte kommer enkelt till mig som läsare, utan att jag själv ges en möjlighet att engagera mig och försöka lägga samman pusselbitarna. Det lite långsammare tempot bidrar till detta. Bödelskyssen är spännande på ett krypande, obehagligt sätt. En bok att sträckläsa, det gjorde jag."

Just nu, just här


Länkar till recensionerna hittar du här:

Anna Karolina is my new co-writer

01 November 17

At last I can tell - Anna Karolina Larsson is my new co-writer on FALCO, the fifth installment of the successful ZACK-series that will be released next year. Anna Karolina is a Swedish crime writer and a former police officer. 

Quotes, in Swedish:

   Mons Kallentoft: ”Anna Karolina kommer att spetsa det redan framgångsrika konceptet med sin erfarenhet som före detta polis och förmågan att spinna oväntade intriger.” 

   ”Böckerna har fått fina recensioner och varje del har nått fler och fler läsare. Vi vet att Anna Karolina kommer bidra stort till den utvecklingen”, säger förlagschef Claes Ericson.

   ”Det är väldigt inspirerande att arbeta tillsammans med Mons”, säger Anna Karolina. ”Dessutom passar det mig att skriva om grova brott i rå miljö och med högt tempo.”

Läs mer här!

Signering av Bödelskyssen

04 October 17

På fredag och lördag besöker jag Linköping för att signera min nya Malin Fors-bok BÖDELSKYSSEN. Här är platserna och tiderna: 


Fredag 6 oktober

Signering med frukost på Akademibokhandeln Storgatan kl 8-9

Signering ICA Maxi kl 16-18


Lördag 7 oktober
Signering Akademibokhandeln Storgatan kl 12-13

Signering Akademibokhandeln Tornby kl 14-15


På lördag kan det även hända att jag dyker upp på Stora Torget på statistdagen för Malin Fors-filmerna, som ska spelas in i Linköping från januari och framåt.

Fler fina ord om Heroine

27 June 17

Heroine får fina ord vart vi än vänder oss, nu även från dagstidningar: 


"Det är bra skriven spänning och ett och annat hinner de säga om samhällstillståndet idag."

UNT, Upsala Nya Tidning


"En svit tuffa, rappa romaner med polisinspektör Zack Herry i centrum."

NA, Nerikes Allehanda


"Kallentofts och Luttemans Heroine är något av en realistisk mardröm med en isolerad förort där kriminella gäng har tagit över."

GP, Göteborgs-Posten


"Detta måste vara den mest tempohöjande spänningsroman alla kategorier 2017, så välskriven! Jag är otroligt förtjust i karaktären Zack."

Min bokhylla


"Inga besparingar på specialeffekter, kulor eller spänning. Jag väntar redan på nästa del."

Bokbunden


Det här är en snabb och spännande roman med många bottnar. Jack Herry och hans kollegor sätts på stora prov. 

Ljudboksbloggen


"Det är verkligen full fart från början till slut, nästan som en actionfilm och jag älskar det. Författarna Mons Kallentoft och Markus Lutteman har skrivit en riktigt bladvändare."

Zellys bokblogg


Läs mer här:

Zack Herry X 3 in June

22 June 17

Summer crime reading. Beside HEROINE in Swedish there has been two releases of the ZACK HERRY series in June. LEON was published in Polish the 12th of June and BAMBI in Danish the 15th of June.