Releases this month (February 2017)

04 February 17

LEON has just been published in French and two more translation are about to be released this month of February: FIRE HUNTERS in Polish and WATER ANGELS in Icelandic. 


Read about them here:


Fire Hunters out in Poland and Norway

03 January 17

ELDJÄGARNA / FIRE HUNTERS is soon to be released in its first translations - in Polish and Norwegian. Fire Hunters is my ninth crime novel about police inspector Malin Fors at the Linköping Police Force.

Read about FIRE HUNTERS in English here - in Polish here - and in Norwegian here.

Rösta fram BAMBI eller Djävulsdoften

02 December 16

BAMBI och Djävulsdoften är nominerade till Stora Ljudbokspriset 2016 och det är du som lyssnare som röstar vilka 5 spänningsböcker som går vidare till finaljuryn. 

Klicka på länken och på den rosa RÖSTA-knappen senast den 11 december.

Djävulsdoften: ''En riktig deckare''

27 November 16

Här är fler röster om Djävulsdoften: 

"Det är realistiskt, dramatiskt, svettigt, pulserande, fräckt och hard core; lite grand som staden själv, vars miljöer skildras med ett noggrant öga.

   Läge för ett hårt paket som julklapp? Här behövs ingen tvekan!"

C Lundh, Mariestads-Tidningen


"Mons Kallentoft kan som ingen annan bygga upp en spänning som gör att man fortsätter att läsa även om man bestämt att det är dags att sova. Och har man varit i Bangkok känner man verkligen igen pulsen, svetten och stöket. Härligt!"

Lena Jonsson, Skaraborgs Allehanda


"Mons Kallentoft är en svensk författare som skriver i en klass för sig. 
   Var fast redan efter första boken i serien om Malin Fors. Det är en blandning av känslomässig poesi och grymheter samtidigt som vardagslivet också gestaltas. Det är den blandningen som gör att Malin Fors har blivit en sån succéserie."

Elina, Ellybellybi


"En riktigt deckare"

Mats Garme, Ölandsbladet

Läs mer här:

Djävulsdoften ''En bladvändare som fångar''

03 November 16

Nu har recensionerna av Djävulsdoften börjat komma:

"Det här är en bladvändare som fångar, det är inget snack om saken. Kallentoft visar att han fortfarande är grym på cliffhangers och flörtandet inför nästa bok gör att man längtar till andra delen i den här serien."

David Ekström, Norran

"Mons Kallentoft är den hårdkokta kriminalgenrens främste svenska baner­förare. Tempot är snabbt, handlingen tidvis smutsig och ”hjältarna” inte så ädla som de kanske borde vara som rättvisans företrädare. Och huvudpersonen lider inte av någon vanlig sjuka som diabetes eller hjärtbesvär. Hon är bara en ren och skär missbrukare. Ibland när jag läser Kallentofts böcker så får jag en snabb association till den hårdkokta amerikanska genren med Mickey Spillane i spetsen. Men det är tveksamt om ens en amerikansk författare skulle låta sin huvudrollsinnehavare sjunka så långt ner i dyn som Kallentoft."

Rolf Asmundsson, Östra Småland

"Som ni kanske vet är detta min favoritserie. Mons Kallentoft tycker jag är fantastisk på alla sätt och vis och Malin Fors, huvudkaraktären, är spännande att få följa. Jag blir förundrad över hur en människa kan förstöra så mycket för sig själv, givetvis är det inte enkelt, det är hemskt. ... Ett läsmåste om man läst de tidigare böckerna. 4/5."

Olivias deckarhylla

"Trots att Malins Fors oftast befinner sig i en tät fylledimma är känslor och sinnen bara avtrubbade i mycket, mycket korta stunder. Ingen lindring står att finna, ens av alkoholen. Lukter, smaker, rädslor, allt som Malin ser, hör och känner förstärks och förmedlas knivskarpt i läsningen. I somliga kapitel formligen dryper ångesten om sidorna när man vänder blad.

   ... Som djupdykning ner i den avgrund där Malin Fors befinner sig tillsammans med sina demoner är "Djävulsdoften" nästan för bra. Det hela är ytterst plågsamt, både att läsa och att fundera på i efterhand."

Maria Neij, Corren, NT och VT

"Det har blivit en spännande, emellanåt djuplodande och ofta tänkvärd berättelse."

Björn Enman, DAST Magazine

Läs mer här: