Intervjuer om Djävulsdoften

09 October 16

Intervju i TV4 Nyhetsmorgon

”Malin Fors är en person som är fullkomligt i perioder utlämnad åt sina begär, vare sig det är sex, alkohol eller vad det kan vara. Och Bangkok, en sida av den staden är att det är begärets huvudstad i världen. Allting finns inom en armslängds avstånd, om du bara vill. För mig var det väldigt intressant, vad händer om jag tar den här personen och släpper ner henne i Bangkok när hon är som lägst som person och är mitt i sitt svarta. Det var ett intressant experiment för mig och väldigt roligt att skriva.” 


Intervju i P4 Radio Östergötland

”Jag är på helspänn mer eller mindre hela tiden. Både med det riktigt medvetna och det undermedvetna. Och jag känner när jag kommer till Linköping att jag är mer på min vakt, eller mer öppen, hela tiden.” 

Release för Djävulsdoften

04 October 16

Välkommen på releasefest för Djävulsdoften på Akademibokhandeln i Linköping på torsdag den 6 oktober 19:00. 

Hinner ni inte dit får ni ny chans att träffa mig på lördag, på Bokmedia 12:00-13:00 och Akademibokhandeln Tornby 14:00-15:30.

Onsdagen den 12 oktober 8:30 träffar ni mig på Akademibokhandeln Lundeq i Uppsala på författarsamtal, och på kvällen Akademibokhandeln i Karlstad med författarna Martin Österdahl och Stefan Ahnhem.

Har ni inte möjlighet att komma kan ni slå på teven på söndag den 9 oktober klockan 10:45 och se mig i TV4:s morgonsoffa.

Djävulsdoften på bokmässan

21 September 16

Snart börjar Bokmässan i Göteborg och där har du möjlighet att se mig vid två tillfällen. Det första på fredag klockan 16:30 när jag berättar om min kommande Malin Fors-deckare Djävulsdoften. Det andra på lördag klockan 10:00 när jag pratar om "Det kosmopolitiska berättandet" med min förläggare Karin Linge Nordh och min vän Martin Österdahl, som just debuterat med Be inte om nåd.

   Väl mött!

Bambi: ''Satans vad bra det här är!''

10 July 16

"Kallentoft & Lutteman har levererat ytterligare en högklassig spänningsroman som har allt; drivet, språket, stilen och spänningen ... Så jag fortsätter att lyfta på hatten för några av Sveriges skickligaste spänningsförfattare. Betyg 5 av 5"

Johannas deckarhörna


"Jag trodde inte att det kunde bli bättre men det kunde det visst!! Oj så spännande och oj så bra Bambi är. Herkulesserien av Mons Kallentoft och Markus Lutteman blir bara bättre och bättre och hemskare och värre.... Bambi är bara ett måste i hängmattan i sommar!"

Mysterierna


Satans vad bra det här är!...Alla tre böckerna: Zack, Leon och Bambi, är riktigt rysliga, många gånger osmakliga bladvändare. Jakten på de monster som presenteras i varje bok håller läsaren, och inte minst utredningsgruppen, på tårna till sista sidan. Jag älskar det! Jag vet liksom aldrig riktigt vad som ska hända!...Det här är nog den bästa deckarserie jag läst, på några år, skulle jag våga påstå. Läs!

Pantalaimone, bokfrosseriet


"Den är också lika spännande, våldsam och brutal som båda de tidigare böckerna och en del av de beskrivna scenerna är rätt så obehagliga även om de är, i mina ögon, nödvändiga."

Boklysten


"Helt klart en ny favoritserie! Åter igen en helt suverän bok av Kallentoft.... Boken tar en vändning som jag inte hade förväntat mig alls. Man vill bara ha mera mera och mera. Ger även denna 5 av 5"

Hildes bokblogg 

Bambi: ''rapphet, kyla, värme och spänning''

19 June 16

BAMBI är just utsläppt och har fått sin första recension, på bloggen Boktokig som ger den +4 av 5 i betyg:


"Jag älskar när författare levererar. Bambi är den tredje boken i Herkulesserien och den ger mig allt jag förväntade mig och lite till.
   Det är rapphet, kyla, värme och spänning, allt förpackad i en modern kriminalroman. En berättelse som verkligen känns som att den speglar dagens Stockholm med dess undre värld. Det gör sitt till att språket är välanpassat. Dessutom ger språket ett härligt läsflyt.
   Zack är en huvudperson jag blivit helt förälskad i. Jag älskar kombinationen av att han är trasig, men samtidigt en person med mycket värme och omtänksamhet. Jag gillar hur jag får ta del av hans tankar och lära känna honom allt mer. Jag gillar hur hans beslut inte är lätta och att man inte riktigt vet hur han kommer att handla.
   Med detta sagt, jag vet att denna bok precis är släppt. Men NÄR kommer nästa?"