Heroine

Publicerades 12 juni

En belägrad förort. En försvunnen kvinna. En tidsfrist på 24 timmar.   

STALLHAGEN hösten 2016. Tunnelbanan har brunnit och bussarna kör inte längre in i området. De kriminella gäng­en har tagit över helt, och när en polisbil sprängs i luften sätter myndigheten stopp för alla utryckningar.   Men när en Youtubefilm läggs upp på en ung kvinna som skändas och lämnas för att dö kräver allmänheten att hon måste räddas.   

Kriminalinspektör Zack Herry vid Särskilda enheten ger sig ensam in för att skydda förortens oskyldiga invånare, och hitta kvinnan som folket döpt till Ängeln. Vad han inte vet är någon arbetar i det fördolda för att ge honom sitt livs svåraste utmaning.   

HEROINE är den fristående fjärde delen i Herkulesserien. När myten om Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi räds i våra värsta framtidsdrömmar.   


"Paret Kallentoft & Lutteman fortsätter att med mytologiska Herkules bedrifter som grund skildra Stockholms baksidor i hisnande tempo. Huvudpersonen Zack Herry ger sig ut i fiktiva förorten Stallhagen, ett slags helvete på jorden. Det är bra skriven spänning och ett och annat hinner de säga om samhällstillståndet idag."

Björn G Stenberg, UNT, Upsala Nya Tidning


"Kallentofts och Luttemans Heroine är något av en realistisk mardröm med en isolerad förort där kriminella gäng har tagit över."

Maria Näslund, Göteborgs-Posten


"Heroine är den fjärde fristående delen i Kallentoft-Luttemans Herkulesserie som fritt, mycket fritt, bygger på myten om Herkules stordåd - en svit tuffa, rappa romaner med polisinspektör Zack Herry i centrum."

Per Åhlin, Nerikes Allehanda


"Denna superspännande skildring av ett av Sveriges många utanförskapsområden är så socialrealistisk att det gör

ont i magen."

BTJ, Bibliotekstjänst


r man förtjust i actionthrillers med högt tempo och överraskningar kan man inte hitta något bättre i Sverige i dag. Letar ni spänning till hängmattan i sommar rekommenderar jag att ni påbörjar den här serien med en gång! Den blir bara bättre och bättre."

Beas bokhylla


"Detta måste vara den mest tempohöjande spänningsroman alla kategorier 2017, så välskriven! Jag är otroligt förtjust i karaktären Zack Herry. Hoppas, hoppas det kommer en femte bok i Herkulesserien."

Monika Gullman, Min bokhylla


"Heroine är definitivt en sträckläsningsbok och när jag var klar så satt jag och försökte hämta andan och kände mig så yr som man blir efter en åktur i överljudsfart. Herkulesserien är definitivt min favoritserie och jag tycker nog att Heroine är den hittills bästa av böckerna. I mina ögon finns det ett fel med den här serien och det är att det dröjer alldeles för länge innan nästa bok kommer. Jag vill ha den NU!"

Boklysten


"Det här är fjärde delen i Herkules-serien och jag har älskat de tre tidigare berättelserna. Den här är nog snudd på ännu bättre. ... Den är skriver på ett näst intill perfekt sätt och jag älskar sättet boken är uppbygg, där allt måste ske inom 24 timmar. Du har en tidsram och under dessa timmar kan vad som helst hända och det ser inte direkt ljus ut för polisen och Zack. Det är så vansinnigt bra helt enkelt. Heroine får 5/5 i betyg av mig."

Fantastiska berättelser


"Mons Kallentoft och Markus Lutteman har gjort det igen! Med Heroine ... levererar de ännu en gång en verklighetstrogen berättelse, denna gång om livet i förorten, om djungelns lag, människosynen som präglar dessa - av samhället bortglömda - områden och om vad som krävs för att överleva. På ett jordnära språk och med en verklighetstrogen skildring så får man möta människan när hon är som värst - och bäst."

Epiloger


"Klockan tickar långsamt ned mot midnatt då tidsfristen tar slut och den stora, våldsamma upplösningen tar plats.
Det utspelar sig inte helt i realtid. Men nästan. Om man så vill.
Allt i äkta, underbar "24"-stil. Inga besparingar på specialeffekter, kulor eller spänning.
Jag väntar redan på nästa del."

Bokbunden


Det här är en snabb och spännande roman med många bottnar. Jack Herry och hans kollegor sätts på stora prov. 

Ljudboksbloggen


Det är alltid full fart i den här serien men frågan är om det inte är full fart hela tiden i Heroine, det är verkligen full fart från början till slut, nästan som en actionfilm och jag älskar det. Författarna Mons Kallentoft och Markus Lutteman har skrivit en riktigt bladvändare. ... Jag har som sagt verkligen gillat denna serie, men jag tycker att detta var den bästa hittills och faktiskt så hoppar den upp bland toppen av mina favoriter i denna genre. 

Zellys bokblogg


"Den här boken känns mycket aktuell, med tanke på dom många händelserna som har hänt i vissa utsatta förorter i Sverige. Det som utspelas i den påhittade förorten Stallhagen skulle ju kunna hända i flera förorter runt om i landet. Boken är oerhört spännande, mycket blodig, ibland gripande, väldigt våldsam, verklig och aktuell, välskriven och lättläst, och ibland känns det som om man tittar på en film. ... Jag tycker definitivt att det här är den bästa boken i serien, och den får högsta betyget från mig. Rekommenderar absolut hela bokserien från början, och jag ser redan fram emot nästa bok."

Bims blogg