Olympia av Mons Kallentoft

Störst av allt är girigheten

Två barn avrättas. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig det fruktansvärda dådet. Men vilka är de, och vad vill de? På Särskilda enheten är Zack Herry och hans kollegor satta i högsta beredskap. Zack, som nu har fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända dem. Olympia har förbjudit honom att träffa dem, och han slits mellan sin kärlek och rädslan för vad hans maktfullkomliga mor är kapabel att göra. Så sker en explosion på Grand Hôtel och Zack dras in i en grym härva som blir djupt personlig. I ett samhälle som post covid blivit alltmer ojämlikt, där vissa människor kämpar för sin överlevnad och andra vältrar sig i rikedom, kan vad som helst hända.


"Olympia" är den sjunde delen och baseras löst på myten om Herkules elfte stordåd: att hämta de gyllene äpplena.


"Dramatiken ökar i Zackserien
Mons Kallentoft vet hur han ska hålla spänningen vid liv i denna historia om vad rikedom kan göra med en människa och hur livet levs i Sverige efter covid-19."
Kenth Jönsson, Ölandsbladet


Zackserien - en internationell fullträff, såld till flera länder och hyllad av såväl kritiker som läsare.


"Spännande, lättäst och högt tempo."

...

"Bra spänning för stunden, likt en häftig actionfilm i bokform."

Rolf Olandersson, Deckarlogg


"Spännande, mörk & fängslande!"

Jennies boklista


"Jag har gillat alla de tidigare böckerna, och jag tyckte lika mycket om den här. Välskrivet, lättläst, spännande, snabbläst, rå, blodig, och inte helt förutsägbar. En av mina favoritserier som jag ser fram emot att få följa i fem böcker till. Rekommenderas, men läs serien från början."

Bims blogg


"2014 kom den första boken om Zack och hans kollegor. Jag har sedan dess fullkomligt slukat alla så fort det har kommit en ny bok i serien.
...
Boken är så spännande att man inte kan sluta läsa den. Välskriven och en bok som har allt en polisroman ska ha."
Evastinas bokhylla