Pesetas av Mons Kallentoft

Utkom på nytt i pocket i november 2011.


Belönades med Katapultpriset 2001.

Madrid på nittiotalet. Huvudpersonerna är fem människor i trettioårsåldern som alla söker sin plats i tillvaron. Caterina, avhoppad läkarstudent, är trött på sitt arbete som sjuksköterska, Sofia är alkoholiserad och bortstött av sin förmögne far, Carl är en svensk avhoppad arkitekt som har drivit en bar i konkurs och Emilio och Paco försörjer sig genom att sälja kokain, som Paco stjäl ur brev i postsorteringen där han jobbar. 
   När kokainet slutar komma, bestämmer sig de tre unga männen för att råna en bank. Det som har varit måste ersättas av något nytt och det blir inte bara ett bankrån.
   Pesetas är en berättelse om hur livet kan gestalta sig för yngre människor i ett nytt framväxande Europa, har ett högt tempo, är spännande och underhållande och har en nära filmisk form. 

Mons Kallentoft är en av Sveriges bästsäljande författare och han belönades med Katapultpriset för debutromanen Pesetas.

"Action och en säker känsla för det urbana och moderna Europa där allt finns inom räckhåll."
Elle

Pesetas är en läsvärd rysare
Sydsvenska Dagbladet

"Kallentoft är skicklig på att teckna miljöer, och han ger en målande beskrivning av Madrid. Men kan också imponeras av hans personporträtt."
Svenska Dagbladet

"Han låter oss stå så nära dem han skildrar av man kan känna deras andedräkt."
GT/Expressen

"En tät och nervig samtidsskildring."
Arbetet Nyheterna

Inbunden
Natur och Kultur
Utkom: 2000


Pocket
Natur och Kultur
Utkom: 2001

Pocketförlaget
Utkom: nov 2011 

Pesetas av Mons Kallentoft