Midvinterblod recensioner

"Mons Kallentofts årstidsserie är ett måste för deckarälskaren. Med sitt briljanta och säregna poetiska språk spinner han en sinnrik väv av atmosfär och känslor, liv och död som jag oundvikligen fastnar i. Börja med Midvinterblod och läs dem sedan allihop. Tyvärr finns det bara ett begränsat antal årstider..."
Carin Gerhardsen, deckarförfattare

”Mons Kallentoft har skrivit årets bästa deckare.”
ICA-Kuriren

"Om ni ska läsa en bok i sommar, då ska ni läsa Midvinterblod av Mons Kallentoft!"
Gomorron Sverige, Magnus Utvik

”Skippa Stieg Larsson. Kallentoft är bättre!”
ICA-Kuriren

”Berättelsen av Malin Fors vid Linköpingspolisen har allt en riktigt bra deckare ska ha.”
Plaza Kvinna

”Det är 430 sidor i rakt nedstigande led från Sjöwall/Wahlöö och deras efterföljare. Mons Kallentoft är en säker författare. Han betraktar med ett säkert öga och berättar med en säker hand. ’Midvinterblod’ är ett stabilt romanbygge.”
Östgöta Correspondenten.

”Jag längtar redan efter nästa bok om Malin Fors."
Smålandstidningen 

”Otäckt bra.”
Skånska Dagbladet

”Välskriven spänning.”
Svenska Dagbladet

”Kallentoft behärskar ett brett register, från högoktanig spänningsprosa till prosalyriska meditationer, från rapp dialog till sofistikerad inre monolog. Språket får verkligen arbeta i denna roman.”
Svenska Dagbladet

”Mons Kallentoft ger deckare språklig styrka.”
Svenska Dagbladet

”Kallentoft briljerar. Spännande, skickligt konstruerad, briljant språk och genomarbetade person- och miljöskildringar. Mons Kallentofts ’Midvinterblod’ överträffar det mesta inom deckargenren.”
Svenska Dagbladet

”Välskriven och stundom poetisk.”
Smålänningen

"Utsökta recensioner har han fått, Kallentoft, så jag hade rätt stora förväntningar på ”Midvinterblod”. Och oj, oj, oj, nu måste jag läsa allt han skrivit. Han behärskar språket fantastiskt bra, och tillåter sig att bryta mot oskrivna regler när det gäller berättarperspektiv. Dessutom är det fasligt spännande där ute på östgötaslätterna, där det både härjar osnutna ungar, asatroende och en familj som liknar maffian, med den skillnaden att överhuvudet är mamma i familjen. Polisen Malin Fors och hennes kollegor får ett bisarrt mord på halsen när en naken man hittas hängd från ett träd."
Västerbottens Folkblad